Emisiunea Lumea Copiilor la Speranța Tv (proiect educațional)

Lumea copiilor este o emisiune despre profesii și meserii destinată atât copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 ani și 12 ani, cât și părinților lor. Prin ea se dorește  prezentarea a cât mai multor profesii pentru a contribui la educația în ceea ce privește orientarea profesională a copiilor și o potențială reorientare a celor care încă își caută vocația.

La fiecare emisiune este invitat, în platou sau pe teren, un profesionist din domeniul său, un om pasionat și priceput în lucrul său. Prin întrebări, experimente, jocuri și activități descoperim ce implică o anumită profesie (meserie) atât la nivelul cunoștințelor, achizițiilor, cât și al calităților personale și al abilităților necesare. De asemenea, descoperim care sunt avantajele și dezavantajele fiecărei profesii. La final, învățăm o lecție valoroasă din acea profesie, potrivită oricărui copil aflat în plină dezvoltare, ca persoană.

Dintre profesiile explorate până acum enumerăm: polițist, avocat, judecător, profesor, chimist, ofițer OPC, pompier, fizician, programator, bucătar, designer, kinetoterapeut, tâmplar, cartograf, audiolog, muzician (solist, dirijor), atlet, malacolog, inginer constructor drumuri și poduri, ofițer electro-mecanic (navă), editor, meteorolog, medic, astronom, artist plastic, economist, ghid montan, salvamont, cofetar etc.

Este nevoie de fonduri pentru a continua producerea emisiunii.

http://www.sperantatv.ro/web/category/arhiva/lumea-copiilor/