Dezvoltare bază materială, Școala Excelsis (proiect educațional)

Școala Gimnazială „Excelsis” și-a deschis porțile în septembrie 2015 pentru 22 elevi din ciclul primar și clasa a V-a, după mai mulți ani de planuri și pregătire din partea comunității adventiste din municipiul Ploiești. Încă de la început, proiectul s-a bucurat de susținere entuziastă din partea părinților, în fiecare an dublându-și numărul de elevi și ajungând, în septembrie 2020, la 118 elevi și preșcolari înscriși în toate clasele (de la grădiniță până la clasa a VIII-a). Școala este autorizată ARACIP – în luna octombrie 2020 școala a primit vizita de acreditare ARACIP pentru nivelurile preșcolar și gimnazial, urmând ca în luna noiembrie să primească vizita ARACIP pentru nivelul primar.

Școala este condusă de o echipă tânără, entuziastă, dinamică, ce coordonează o echipă de profesori cu experiență și pasiune pentru educația de calitate. De serviciile școlii beneficiază elevi din zonele limitrofe ale municipiului Ploiești care fac o naveta de până la 80 km zilnic.

Noua clădire a școlii este aproape finalizată, fiind necesare în continuare lucrări de amenajare a spațiilor de joacă și a terenului de sport, precum și utilarea sălilor de clasă cu mobilierul și echipamentele școlare electronice specifice.