Reparații școală și programul Homeschooling (proiect educațional)

Transylvania International School și-a început activitatea educațională în anul școlar 2018-2019 cu 7 elevi, în ciclul primar. In prezent, cursurile se desfășoară la nivelurile de studiu preșcolar, primar și gimnazial, urmând ca, pe viitor, odată finalizată construcția, să deschidem și ciclul liceal.

În anul școlar 2020-2021 avem un efectiv de 65 de elevi – o grupă de grădiniță, întreg ciclul primar, clasa a -V-a și 13 cadre didactice. Predarea are loc în limba engleză, urmând Common Core State Standards, cu adaptare la Curriculum-ul Național. Transylvania International School primește acreditarea din partea NCPSA, organizație acreditatoare de școli private din SUA și de pe mapamond, fiind subordonată Departamentului de Educație din Statele Unite.

Proiectul TIS  a cunoscut o binecuvântată recunoaștere din partea comunității brașovene, având numeroase familii care își doresc să facă parte din această familie și, mai nou, o extindere națională prin proiectul TIS Guest Student and Beyond, în care avem înscriși 54 de elevi ce învață la distanță, în regim homeschooling.

Elevii înscriși în programul de învățământ la distanță sau homeschooling la TIS vor beneficia de o diplomă de studii emisă de către școală (acreditată de către National Council for Private School Accreditation) și vor putea participa la examenele SAT, la terminarea liceului. Dacă se dorește orientarea către un liceu în România, există posibilitatea transferului la sediul fizic din Brașov în an terminal.

Transylvania Internațional School are nevoie de câteva lucrări de renovare: reparația acoperișului școlii, reparația, amenajarea, mobilarea și dotarea a două clase de școală. De asemenea, echiparea cu table smart pentru școala online și cea normală.