Asociatia Respiro

Asociatia Respiro a fost înființată în anul 2014 dar este un proiect nou pentru ASI – în curs de finanțare pentru anul 2019.  Proiectele Respiro se axează pe educația non-formală, prin care organizatorii își propun să determine schimbări pozitive în viața tinerilor din țara noastră. Anul trecut s-a ajuns la 300.000 de persoane în mediul online și 6.500 în mediul offline. Asociația are 5 proiecte care sunt în derulare în prezent:

Respiro Caravan este o caravană mobilă care va fi prezentă în 5 locații (București, Brașov, Cluj, Craiova și Iași) și reprezintă un popas urban pentru tineri, având în componență un cort de evenimente de aprox. 100 mp dotat cu mobilier și resurse. Aceasta va găzdui seminare și activități anti-stres, ateliere practice, activități de conștientizare asupra pericolelor dependențelor, activități recreative, activități teambuilding, consiliere psihologică, seminare inspiraționale, concerte de muzică clasică și pune la dispoziția celor interesați și o bibliotecă. O altă componentă a proiectului sunt seminare în școli cu teme din câteva domenii precum: relații interpersonale, dezvoltare personală, educație financiară și sănătate. Acestea vor avea loc înainte de instalarea caravanei în fiecare dintre cele 5 locații selectate.

Respiro Lounge reprezintă spațiul fizic în care sunt organizate o parte din evenimentele oferite de Asociația Respiro. În acest loc, tinerii beneficiază de un cadru primitor și atractiv unde se pot relaxa și își pot redefini prioritățile, se pot întâlni pe grupuri de interese, își pot dezvolta creativitatea prin activități interactive, pot consulta experți din diverse domenii, pot studia, pot participa la workshopuri și seminare pe teme actuale.

Respiro Help (Teajut.ro) – o platformă online care oferă consiliere psihologică gratuită tinerilor (consiliere vocațională, consiliere în situații de criză, consiliere de familie, consiliere spirituală). Obiectivul este de a sprijini în mod profesionist fiecare beneficiar care dorește să renunțe la anumite obiceiuri negative, să treacă peste traume sau să își dezvolte abilitățile psihologice necesare reușitei personale. Echipa Teajut.ro este alcătuită din aproximativ 30 de psihologi și profesioniști, majoritatea activând în regim de voluntariat.

Conventia cadrelor didactice. Convențiile profesorilor Respiro reunesc an de an profesori din România implicați în proiectul de seminare dedicate elevilor -Respiro Schools. Prezentările au ca scop motivarea profesorilor și sunt structurate pe  teme de interes pentru activitatea didactică: gândire critică, transmiterea valorilor, abordarea elevilor cu tulburări de comportament,  abordarea elevului cu istoric de traumă, activități pentru ora de dirigentie, etc.

Aplicația Mybible este destinată tinerilor adventiști și își propune să ofere Biblia și alte resurse biblice într-un format digital și usor accesibil. Lucrul acesta se face prin Website-ul mybible.ro si Aplicatiile IOS si Android – Mybible. Până în prezent sunt peste 30.000 de utilizatori ai aplicatiei, în jur de 20.000 de utilizatori unici pe site,  în fiecare lună, iar pagina de facebook are 21.000 de like-uri.