Despre noi


Asociaţia pentru Suport şi Iniţiativă din România este o organizaţie non-profit, non-guvernamentală, independentă, apolitică şi umanitară. Membrii asociaţiei sunt antreprenori sau liber profesionişti care cred în proiecte inedite, manifestând entuziasm şi implicare în misiuni caritabile şi umanitare. ASI funcționează sub următoarea componență: adunarea generală, consiliul de administrație, biroul executiv, comisia pentru evaluarea proiectelor și comisia pentru monitorizarea implementării proiectelor.

ASI crede în dezvoltare prin ajutorare, în proiecte ce au drept nucleu principiul biblic: ,,Ferice de cel ce va da, căci acela va primi". Pe lângă susţinerea constantă în rugăciune a proiectelor, ASI oferă ajutor practic, prin contribuţia membrilor organizaţiei.

Filozofia organizaţiei are drept fundament recunoştinţa pentru numeroasele binecuvântări pe care le primim zi de zi, dar şi responsabilizarea noastră, a tuturor, de a da mai departe, de a răspândi bucurie şi mulţumire. Credem cu tărie în egalitate, în raportarea empatică la aproapele nostru. Investim în oameni, educaţie de înaltă calitate, sisteme de sănătate performante, proiecte misionare, implicare socială şi comunitară. Suntem deschişi la propuneri noi de proiecte care corespund valorilor creştine promovate de noi şi care sunt centrate pe implementarea de sisteme pe termen lung.

Foto: Andrei Tămășan

 

 

 

Scurt istoric

Asociaţia pentru Suport şi Iniţiativă România are o tradiţie de 17 ani de implicare şi implementare de proiecte. În anul 1997 un număr de 45 de oameni de afaceri au votat înfiinţarea asociaţiei non-profit şi au fundamentat principiile şi valorile pe care asociaţia le-a promovat până în ziua de astăzi. Încă de la început, membrii au dat dovadă de viziune şi îndrăzneală, shiţând primele patru proiecte ASI finanţate din donaţii. În prezent, organizaţia are 150 de membri ce cotizează anual.

Foto: asiministries.org


Consiliul de administratie

Remus Bența

Președinte

Valentin Burduloi

Vicepreședinte

Ioan Mohora

Trezorier

Remus Aurel Bența

Secretar executiv

Dumitru Palada

Membru

Daniel Pițurlea

Membru

Cristinel Preda

Membru

Cornel Soare

Membru

Florin Ludușan

Membru

Eduard Călugăru

Reprezentant al Uniunii de Conferințe

Ce spun ceilalti despre noi?

Într-o lume dominată de egoism și dorința de câștig, ASI România propune și schițează un chip contemporan al modelului christic. ,,Este mai ferice să dai decât să primești" zicea Isus atunci și spune astăzi ASI prin misiunea pe care și-a asumat-o și prin valorile pe care le promovează. Făcând așa, cei implicați în acest proiect arată că sunt conștienți de faptul că oferă din ceea ce li s-a oferit. De fapt,orice dar pe care îl facem este o reflectare și o consecință a Marelui Dar care ni s-a făcut. Organizația ASI a înțeles acest lucru.

Iosif Diaconu, Redactor
Curierul Adventist

ASI România este, simplu și remarcabil deopotrivă, un promotor al ideilor generoase. Când știi că există cineva dispus să susțină un proiect inimos și serios, ești încurajat să pornești sau să faci un pas mai sus. Revista Semnele timpului beneficiază de sprijinul ASI și suntem încântați să promovăm inițiativele ASI România în beneficiul celor care gândesc mai frumos și mai departe.

Norel Iacob, Redactor-șef
Semnele timpului